La Escandella

A spanyol La Escandella a világ egyik legnagyobb és egyben a legkorszerűbb tetőcserép gyára. A kiváló minőségű alapanyag és a modern gyártás alkalmazásával prémium minőségű klinker tetőcserepeket állítanak elő, amely termékekre 100 év garanciát vállalnak.

La Escandella gyár

A La Escandella vállalat a világ egyik legnagyobb (55.000 m2) és egyben a legkorszerűbb tetőcserép gyárával rendelkezik Spanyolország Valencia tartományában, Alicante városától kb. 20 km-re. A kiváló minőségű alapanyag és a modern H kazettás gyártás alkalmazásával prémium minőségű klinker tetőcserepeket állítanak elő, amely termékekre 100 év garanciát vállalnak. A klinker tetőcserép erősebb, fagyással- és vegyi hatásokkal szemben lényegesen ellenállóbb, mint a hagyományos kerámia tetőcserép. A különbség a két termék között elsősorban az alapanyagban és az égetésben rejlik. A klinker termékeket 200-300°C-kal magasabb hőmérsékleten és sokkal hosszabb ideig égetik, mint a normál kerámia cserepeket. A bonyolultabb és költségesebb technológia miatt hazánkban és a környező országokban klinker tetőcserepeket nem gyártanak. 

A La Escandella termékek több, mint 70 országban megtalálhatók valamennyi lakott kontinensen. 2018-tól már Magyarországon is megvásárolhatók a Tetőcentrum telepeken.