Creaton

A cég múltja 1884-ig nyúlik vissza. Ekkor alapította meg Alois Berchtold a bajorországi Wertingenben tégla- és cserépgyárát. A Josef Berchtold GmbH és az Ernst Ott GmbH (évtizedek óta tartó együttműködést követően) 1992-ben egyesült Creaton márkanévvel.

A Creaton egyet jelent a minőségi tetőfedő anyagokkal. Termékei között megtalálhatók a kerámia tetőcserepek, a beton tetőcserepek és a szálcement sík- és hullámpalák. Ezen kívül az építkezőknek kínál még homlokzat- fal- és padlóburkolatokat is. A Creaton vállalat 2005 óta a belga Etex Group része. Az Etex Csoport a világ egyik vezető tetőfedő anyag gyártója, 42 országban 107 gyártó üzemmel rendelkezik. 2004 óta jelen van Magyarországon. A Zala megyei Lentiben 2 korszerű gyárban folyik a termelés. A magyar vállalat irányítja a teljes dél-kelet-európai térséget.

Creaton Eternit Cedral

Síkpalák és hullámpalák
Eternit sík- és hullámpalák Magyarország legnagyobb Eternit kereskedőjétől* és német Rathscheck természetes palák (*2015-ben és 2016-ban).

Webshopon árusított termékek

Kerámiacserepek
Tondach, Creaton és olasz Cotto Possagno kerámia cserepek és tartozékaik széles választékban, készletről Magyarország maásodik legnagyobb Tondach kereskedőjétől (2016-ban).

Webshopon árusított termékek

Betoncserepek
Bramac, Terrán, Creaton betoncserepek és tartozékaik széles választékban, készletről Magyarország legnagyobb Terrán kereskedőjétől (2015-ben és 2016-ban).

Webshopon árusított termékek